Lite tankar om mat

Varje vecka är det en kamp mot sötsug, kakor och godis. Varje gång jag står emot känner jag att jag blir starkare och en känsla av välbehag och tillfredsställelse infinner sig. Jag har insett att tillfredställelsen jag känner efter att ha stått emot är 100 gr bättre än tillfredställelsen man känner efter att ha stoppat i sig en chokladkaka som dämpar sötsuget.

Jag gör mitt bästa för att äta nyttigt och sunt på vardagarna men försöker hålla det på en bra nivå utan att det ska behöva gå till överdrift. På helgerna där emot är det fritt fram för godsaker, då äter jag det jag har varit sugen på under veckan. Försöker även här begränsa det till en dag, ibland två. Det är inte alltid lätt med tanke på vilket kak- och godismonster jag i själva verket är, haha.

Jag läste någon stans en riktigt bra mening som har blivit lite av ett motto för mig;

"Man kan ät allt men inte jämt"

Så med andra ord, jag gör mitt bästa för att vara hälsosam, nyttig och röra på mig men alla är vi mänskliga och måste leva och njuta ibland också :) Jag älskar mat och jag skulle aldrig medvetet kunna  skada min kropp genom att sluta äta eller banta på något skadligt sätt. Jag skulle aldrig låta bli att äta mig mätt och jag skulle aldrig avstå från min favoritmaträtt - jag äter hellre och tränar mer.


Kommentarer
Postat av: Nathalie

ja , mysigtmysigt ;)

2010-05-16 @ 21:31:09
URL: http://duvetnanna.blogg.se/
Postat av: hannah

ja, men iallafall så var hon sjukt störig men ändå lite roligt att hon kom (;

2010-05-16 @ 21:35:47
URL: http://hannahanderssson.blogg.se/
Postat av: LORISSALOVEBOMB

sv: :)



Jag och sambon ska börja vårt "nya liv" i veckan, önska mig lycka till ^^



Kika gärna den här länken, den visar bättre vad det är för stil på mitt hem :)



http://lorissalovebomb.se/2010/march/stadat-och-klart.html#comment

2010-05-17 @ 00:14:38
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: Emmelist

tack :D vi hade en kanonhelg!!!!



gu vilken god skål...bju lite :D

2010-05-17 @ 00:44:24
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: HANNAH

Hej! Själv är jag ett träningsfreak jag med.. har dock inte tränat på två veckor.. hostar och hostar och den går fan inte över och jag får panik!! Men jag hatar alla dessa jävla dieter hit och dit.. visst ska du gå ner två kg till sommaren och köra på typ modifast, så ja det fungerar men det håller ju inte i sig sen när du slutar ändå. Du har helt rätt, äta allt i lagom mängd och med måtta. Unnar man sig inte heller blir man arg och då mår man inte heller bra ^^

2010-05-18 @ 18:59:43
URL: http://www.hannahborg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback