Snabbminipizza

Ingredienser

4 st runda polarkakor

400 gram krossade tomater

400 gram konserverade musslor (eller motsvarande mängs frysta)

200 gram purjolök (en liten)

20 st gröna kärnfria oliver

100 gram riven mager ost

salt och peppar

oregano


Tillagningstid 25 minuter




Häll av vattnet från tomatkonserven och mosa tomaterna till en jämn smet, enklast direkt i burken. Smaksätt med salt, peppar och oregano. Fördela tomatsåsen över de fyra mjuka rundlarna och lägg musslor, oliver, purjolök i skivor över och täck med riven ost. Gräda i het ugn, ca 275 grader, tills osten smält och "pizzan" blivit vackert brun, ca 10 minuter.

Jag bytte ut musslorna mot räkor och purjolöken mot gullök, smakade bra men blev lite bränt :)


1 portion=297 kcal

protien: 39%

fett: 29%

kolhydrater: 32%



 


HÄR är länken till receptet, där finns ytterligare kalorisnåla alternativ.


Kommentarer
Postat av: Nene

niiice, ska definitivt testa en variant av denna :) Brukar ofta laga tortillapizza annars, som också är lite nyttigare än vanlig pizza.

2010-05-27 @ 22:38:29
URL: http://volleynene.blogg.se/
Postat av: Bloggarmaja

yummie :D!

2010-05-27 @ 23:28:01
URL: http://bloggarmaja.webblogg.se/
Postat av: Sara

Vad gott det där låter. Det ska jag nog testa någon gång fast jag ska nog göra som du och byta till räkor.

2010-05-28 @ 17:55:43
URL: http://sarasnackarsport.blogg.se/
Postat av: Vilhelmina

Åh vad gott det ser ut, jag vill haaa.



Fast jag kanske ska nöja mig med att spara receptet och inte försöka äta datorskärmen. XD

2010-05-31 @ 10:43:00
URL: http://vilhelminaullemar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback