Ny vecka!

God morgon!

Ny vecka, nya tag. Det har varit en ganska aktiv helg, aktivitet och saker att göra i stort sett hela tiden. Det blev dessvärre ingen träning i lördags, men igår var jag minsann uppe strax efter 09:00. Spinning och löpning stod på schemat. Det gick bra, tränade för en ny instruktör med ett annorlunda intervall-upplägg. Löpningen gick väldigt bra, förutom benhinnorna, suck.

Uppvärmning, 5 min gång, 1 min löp

2 min gång
9 min löpning
2 min gång
8 min löp


Nedvarvning, 3 min gång

Unnade mig lite gott också så klart, det var ju helg! Det blev både, chips, glass och godis. Tycker alltid att man njuter lite extra när man bara äter på helgen och låter bli på vardagarna :)


Gårdagens

God morgon!

Sitter på jobbet nu med träningsvärk i både mage och axlar efter gårdagens pass. Sprang också efteråt, enligt vecka 10 dag 1. Dock fick jag lite ont i benhinnorna i början, det blev bättre under tiden men efteråt kändes det lite också. Tråkigt, hoppas att det inte håller i sig. Vilar ju nu sen blir det löpning på söndag igen

Uppvärmning, gång 5 min, löp 1 min

2 min gång
8 m in löpning
2 min gång
7 min löpning

Nedvarvning, gång 5 min


Snabbminipizza

Ingredienser

4 st runda polarkakor

400 gram krossade tomater

400 gram konserverade musslor (eller motsvarande mängs frysta)

200 gram purjolök (en liten)

20 st gröna kärnfria oliver

100 gram riven mager ost

salt och peppar

oregano


Tillagningstid 25 minuter




Häll av vattnet från tomatkonserven och mosa tomaterna till en jämn smet, enklast direkt i burken. Smaksätt med salt, peppar och oregano. Fördela tomatsåsen över de fyra mjuka rundlarna och lägg musslor, oliver, purjolök i skivor över och täck med riven ost. Gräda i het ugn, ca 275 grader, tills osten smält och "pizzan" blivit vackert brun, ca 10 minuter.

Jag bytte ut musslorna mot räkor och purjolöken mot gullök, smakade bra men blev lite bränt :)


1 portion=297 kcal

protien: 39%

fett: 29%

kolhydrater: 32%



 


HÄR är länken till receptet, där finns ytterligare kalorisnåla alternativ.


Beslutsångest

Då har det blivit ändrade planer och jag sitter här med lite beslutsångest. Skulle egentligen bytt om direkt på jobbet idag och skyndat mig till gymmet för ett spinningpass 16:30. Gick in på gymmet hemsida förut, skulle se om passet var fullt, och såg då att det var ändrat till 75 min istället för 60. Jag vill gärna testa ett så långt pass, utmana mig själv lite, men jag känner att det inte passar just idag. Det blir lite stressigt efter jobbet nämligen, kommer fram ganska tätt inpå att passet börjar. Dessutom hade jag velat springa idag eftersom jag sprang i tisdags, försöker springa tis, tors och lör eller sön.

Skulle kunna köra lite spinning eller Puls&Styrka imorgon efter jobbet men förut blev jag erbjuden att följa med på firmafesten imorgon klockan 18:00, vilket innebär att jag inte hinner med både och. Alternativet är att jag kör mage & axlar idag och springer, avstår träning imorgon och kör spinning på lördag. Det tråkiga då är att jag kommer köra spinning både lördag och söndag. Ett andra alternativ är att jag helt enkelt avstår från firmafesten imorgon.

Vad svårt! Jag kan ju helt enkelt göra som så att jag styrketränar och springer idag så ser jag imorgon vad jag vill göra, beroende på väder, humör osv..

Träningsfavoriter

Kläder kan man aldrig få för mycket av, det samma gäller träningskläder tycker jag! Här kommer några av mina favoriter från Nike's hemsida.

Själv tänkte jag införskaffa tightsen till vänster ganska snart, perfekt nu när det är lite varmare, både till löpning och spinning men även promenader tänkte jag. Funderar även på shortsen eller något liknande, kan vara skönt med något som sitter lite lösare och luftigt också.

God natt!

Nu är det dags för mig att säga god natt och krypa till sängs. Jag tycker att tiden brukar rinna iväg när man tränar efter jobbet, att det inte är långt kvar innan det är dags att sova. Men idag har jag ju som sagt inte gjort något speciellt efter jobbet, ändå har tiden gått lika fort. Då känns det faktiskt bättre att träna och låta tiden gå, då gör jag i alla fall något vettigt, haha.

Det blev en sen middag förut, kombinerad med kvällsmat kanske man kan säga. Det blev en del soppa över från igår så den åt jag både som lunch och ett mål när jag kom hem förut, haha. Jag hittade i alla fall ett recept på "minipizza" med endast 297 kcal/st som jag testade och gjorde till hela familjen. Det smakade bra, så jag gjorde två extra att ta med till jobbet imorgon. Har letat efter receptet men hittar det inte nu. Om det finns intresse kan jag leta reda på det och publicera det senare.

Unnade mig lite efterrätt idag, var sugen på något sött. Har blivit tipsad om Kesella (kvarg) innan och testade det idag tillsammans med lite jordgubbar. Gillar inte riktigt den syrliga smaken av Kesellan så jag blandade i lite vaniljsocker och genast blev det mycket godare. Jag tycker absolut att det är ett bra alternativ istället för grädde :)


Nej, sova var det nu. God natt!

Vilodag idag

Hej igen!

Då var man hemkommen från jobbet ännu en dag. Enda skillnaden är väl att jag åkte direkt hem och inte till gymmet i mellan. Vet inte när jag gjorde det senast faktiskt.

Ett litet motivationstips, om du är trött efter skola eller jobb och kanske fastnar i soffan och aldrig kommer iväg till gymmet.. packa träningskläder dagen innan, ta med dig eller köp ett litet mellanmål och åk direkt till gymmet! Det är så skönt att ha det avklarat, då kan du mysa i soffan med gott samvete efteråt istället för att ha ångest över att aldrig komma iväg.

Vill bara tillägga att det samtidigt är väldigt viktigt att man tränar för att det är kul och för att man vill. Har man inte orken eller lusten en dag tycker jag att det är lika bra att stanna hemma, det ska inte gå till överdrift och bli ett måste. Måsten är jobbiga och tråkiga. Njut av din vilodag och ladda upp med ny energi till morgondagens träningspass istället! :)

Hälsa handlar inte bara om fysisk träning och och att må bra kroppsligt, det är lika viktigt med ett sunt sinne och psykiskt välmående.

Lunch

Hej!

Var precis iväg på lunchen och köpte en våg på Mediamarkt. Såg den i reklambladet förra veckan och tänkte slå till med tanke på priset! Vågen visar kroppsfett, vätska och muskelmassa. Googlade på den nu för att hitta en bild, just den fanns inte men hittade en liknande att köpa online.

Klicka på länken för mer info. Måste tillägga att det inte är exakt samma våg, tror att den på hemsidan är snäppet bättre, med tanke på priset. Utseendemässigt är dom näst intill identiska, men hittade tyvärr ingen annan bild.


På Mediamarkt kostade vågen endast 99 kr.


Middagen

Äter soppa väldigt sällan, tyvärr. Alldeles för sällan med tanke på hur gott jag tycker att det är. Har haft ett recept liggandes som jag länge har velat testa, idag gjorde jag slag i saken. Själv uteslöt jag majsen, bönorna och gräddfilen. Jag gillar inte "vanliga" majs, hade tänkt ha i minimajs men hade inga hemma. Självklart vet jag att det hade varit nyttigare med både majs och bönor, men lät bli då jag inte tycker om det.

Tillagning

1. Hacka lök och vitlök. Skär paprika i bitar. 

2. Stek köttfärs i olivolja. Tillsätt lök och vitlök efter ett tag. Strö över tacomixpulver. Lägg över i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna utom majs och bönor. Låt koka i 15 minuter. Tillsätt majs och bönor och låt allt bli varmt. 

Servera med en klick gräddfil.


Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Katja Kristoferson

Källa: Tasteline

Imorgon är det vila

Hej igen!

Är lite trött men väldigt nöjd med dagens jobb och träning! Som planerat blev det styrka (rygg & biceps) och löpning idag.

Idag var sista dagen på löpvecka 9.

Uppvärmning, 5 min gång 1 min löp

2 min gång
14 min löpning
5 min gång
1 min löpning

Nedvarvning, 3 min gång

Smorde in mig med krämen lite innan jag värmde upp och körde igång. Jag hade inte ont i benhinnorna direkt, men jag kände ändå av det. Som tur var blev det bättre efter en liten stund och när jag var uppe i 14 minuter hade jag lätt kunnat fortsätta lika länge till. Eller så kändes det i alla fall, haha. Jag hade säkert klarat mer utan problem men vill verkligen inte ta ut mig eller överanstränga mig så jag får ont igen. Det får ta den tid det tar, jag skyndar långsamt :) Men det var en riktigt härlig känsla när jag var klar, det känns bra. Jag mår bra av att springa!




(Proportionerna blir lite konstiga, mobilkamera + spegel är ingen bra kombination. Det ser ut som att mina knän går inåt, vilket dom inte gör i verkligheten)

God morgon

God morgon!

Då har det precis ätits lite frukost i ett regnigt Göteborg. Frukosten bestod av två knäckebröd, Wasa Sport med köttbullar och lite grönsaker, ett ägg och ett glas juice. Det är så gott! :)

Jag har ganska mycket träningsvärk sen gårdagen faktiskt, vilket känns bra. Det bevisar verkligen hur bra det är att variera med lite olika övningar och inte köra samma jämt. Som jag har skrivit tidigare blir det lätt ett mönster, en vana att köra samma saker varje gång. Det finns ju vissa favoritövningar som ändå utförs regelbundet.

Idag är det ju dags för löpning igen, ser väl inte fram emot det lika mycket som jag har gjort gångerna innan. Fick ju lite ont i benhinnorna efter förra gången, jag hoppas att det går bättre idag eftersom jag har vilat två dagar nu. Det är absolut inte samma smärta som jag har haft tidigare, men det känns ändå av och det är lite oroväckande. Ska dessutom testa att förebygga med Forever's Heat Lotion, den har fungerat kanon innan :)

Måndagen är avklarad

Hemma efter jobb och gym, har precis duschat och väntar på att maten ska bli klar. Första träningsdagen för veckan är avklarad, det blev triceps och bröst + spinning, precis enligt planeringen i tidigare inlägg :)



Har inte hunnit skriva in dagens mat och träning ännu, Matdagboken fungerar inte av någon anledning på jobbet. Tur att man ändå har en hyfsad uppfattning nu när man har hållt på ett tag.

Mellanmål

Snart är dagens arbetspass avklarat och det är dags att bege sig till gymmet. Sitter nu precis och mumsar i mig ett litet mellanmål.



Lite youghurt med kanel, banan, Special-K (fullkorn) och müsliblandning. Slängde även i några frön, är inte helt säker på vad det var för några, haha. Ska ta reda på det till nästa gång :) Gott är det i alla fall!

Den kommande veckan

God morgon eller förmiddag (?)!

Sitter på jobbet och längtar efter lunchen, börjar bli lite smått hungrig. Fruktleveransen har inte kommit än så jag få helt enkelt vänta..

Nu när jag har börjat jobba heltid och återgått till lite mer "normala" rutiner får det bli lite omstrukturering på träningsupplägget. Förmiddagspassen kan jag ju glömma ett tag framöver, lite tråkigt då några av favoritinstruktörerna på spinningen enbart har dom klasserna. Men så är det :)

Måndag: Styrka (bröst & tricpes) 30 min spinning

Tisdag: Styrka (biceps & rygg), löpning

Ondag: Vila

Torsdag: Spinning 60 min

Fredag: Styrka (mage & axlar), löpning

Lördag: Vila

Söndag: Spinning, löpning

Det blir nog roligt med lite variaton på både upplägg och kombination. Dessutom är det två spinningklasser med instruktörer jag aldrig har tränat för förut, varav en väldigt omtyckt. Det ska bli spännande :)

5 till


Några sköna låtar som spelas i min iPod på gymmet och löpbandet. Tryck på länkarna för att lyssna i Spotify.

Jamie Foxx - Blame It (Fraser T Smith Remix)

David Guetta m.fl - Baby When The Light (Remix)

Inna - Hot (In The Dusk Edit)

Jason Derulo - In My Head (Wideboys Club Mix)

Linda Sundblad - Oh Father (Ali Payami Club Version)


Underbara väder!

Hej bloggen!

Äntligen har solen hittat till västkusten, det är strålande solsken och värme i Göteborg! De senaste timmarna har jag spenderat i bikini utomhus, slappt och skönt. En perfekt belöning efter en svettig timma på ett kvavt och varmt gym. Grillen är tänd och dagen till ära blir det snart god mat!

På gymmet idag började jag med 30 min på crosstrainern och slutade på löpbandet. Dagens löpning (vecka 9, dag 2) enligt följande upplägg.

Uppvärmning 5 min gång, 1 min löp

2 min gång
8 min löp
2 min gång
7 min löp

Nedvarvning, 5 min gång.

Det kändes lite tuffare idag måste jag erkänna, men långt ifrån omöjligt eller för jobbigt. Tyckte mig känna lite antydan till smärta i benhinnorna dock. Håller tummarna och smörjer in med Alovera Heat Lotion (Forever) i förebyggande syfte innan nästa pass.

Imorgon blir det välförtjänt vila på träningsfronten :)


En bild på förra sommarens bränna

Topphälsa

Hej igen!

Träningen gick kanon! Det var ett roligt och bra pass, tiden bara rann iväg. Hade en underbar känsla i kroppen under hela passet faktiskt.

Är lite trött nu på kvällskvisten, köpte senaste numret av Topphälsa som jag tänkte läsa nu strax, bara ta det lugnt och slappa.


Bild: Topphälsa

Önskar er en trevlig fredagskväll! :)

Nu blir det spinning!

Nu ska jag bege mig till gymmet för 45 min svettig spinnig :)


Ber om ursäkt för dålig kvalité, kameran på iPhonen är inte den bästa direkt.. För övrigt ser min överkropp väldigt stor ut, framför allt armarna. Vill bara förtydliga att dom inte är så stora i verkligheten, det blev någon konstig vinkel på kortet, haha.

Frukost

God morgon!

Har precis ätit och skulle nyss börja gå till gymmet men det verkar ha blivit ändrade planer. Passet börjar inte förrän 11 så jag tar bilen istället.

Jag har så länge jag kan minnas haft svårt för att äta frukost, i gymnasiet var det snarare regel än undantag att frukosten uteblev helt och hållet på tidiga mornar. På senare tid har jag insett vikten av en ordentlig frukost, det är ju trots allt början till en bra dag och det är så mycket lättare att koncentrera sig och uträtta saker med en mage som inte kurrar och smärtar av hunger.

Det känns som att frukost lätt kan bli ganska enformigt, i alla fall för mig som inte har världens inspiration alltid. Jag letar efter tips, ideér och recept för att få en mer varierad frukost. Idag testade jag att göra havrepannkakor, enligt ett recept från Matdagboken.

Själv hade jag kanel och lite vaniljyoughurt på. Det var ju inte lika gott som riktiga pannkakor men helt okej och definitivt ätbart :)

Styrketräning, rygg & biceps


Då har jag både hunnit med att träna och njuta lite mer än en timme av solens ljuva varma strålar. Vilken underbar dag! :)
Idag var det styrketräning som stod på schemat, körde rygg och biceps. 4 övningar rygg och 3 på biceps. Det var riktigt varmt på gymmet idag men avrundade med 30 svettiga minuter på crosstrainern.

På kalorifronten tycker jag att det ser riktigt bra ut idag, se bild ovan. Har en del till godo samtidigt som det inte är så mycket mer än middagen kvar att äta idag. Måste säga att tidiga morgonpromenader verkligen är jättebra, synd bara att det blir mer och mer sällan nu.. Jobbar ju heltid snart igen och då finns inte riktigt orken att gå upp mer än en timme tidigare varje dag..


Vilken strålande dag!

Good morning!

Äntligen har solen även kommit till Götet! Började denna strålande dag med en härlig morgonpromenad före frukosten. 60 minuter och 7490 steg blev det i strålande sol, blev varmt ganska fort dock så fick ta av mig till linne, men jag klagar inte. Helt underbart! :)

Funderar på om jag ska dra till gymmet nu snart eller om jag ska göra det senare i eftermiddag. Det är ju skönt att ha det avklarat tidigt, dessutom är det inget inbokat pass idag så jag har ingen direkt tid att passa. Om vädret håller i sig skulle man ju kunna sola vid 12-13 ungefär..

Bild: Google

Skön träning idag

Mätt och belåten, dock väldigt sen middag idag.. men gjorde en god smoothie tidigare som jag åt i mellan så jag har klarat mig bra :)

11.30 idag var det dags för ett härligt svettigt och ansträngande spinningpass. Efter det gick jag upp på löpbandet helt genomsvett och sprang efter följande upplägg:

Uppvärmning, 5 min gång och 1 min löpning.

2 min gång
10 min löpning
5 min gång
2 min löpning

Nedvarvning, 5 min gång.

Det gick lika bra och smärtfritt även denna gång, förutom lite håll som snabbt gick över. Jag är så glad att benhinnorna inte gör ont, det är helt fantastiskt. Riktigt skönt och jag ser fram emot att springa nästa gång, på torsdag :)

På torsdag börjar jag med dag 1 för vecka 9 enligt löpschemat, det går framåt sakta men säkert :)

Ett riktigt bra tips!

God morgon!

Sitter precis och äter lite frukost, ska snart börja förbereda mig för gymmet. Som bekant så räknar jag ju kalorier och har gjort det nu ett tag. En arbetskamrat tipsade mig om en riktigt bra sida, Matdagboken.

Blev medlem i förrgår och håller fortfarande på att utforska sidan men hittills är jag riktigt imponerad! Det är en väldigt lättnavigerad sida med bra struktur och fina färger, trots ganska avancerade uträkningar av både kalorier, näringsämnen och annat är det så himla enkelt! Datorn sköter allt. Du fyller i varje måltid och livsmedel, du kan spara måltiden som en favorit och kalorierna räknas automatiskt ihop så du hela tiden har koll på hur mycket du har ätit och vad du har kvar.

Du kan även fylla i dagens träning och dess kaloriförbrukning, som sen räknas av i den totala kalorimängden för dagen. På sidan finns även forum, bloggar, recept och mycket annat. En bra funktion är att man kan peppa och bli peppad av andra medlemmar i sin träning eller viktnedgång, till exempel.

Framför allt är det väldigt skönt att hålla på att räkna ihop allt hela tiden, skriv in ett livsmedel en gång som sen sparas. Smidigt men framför allt pålitligt, nu i efterhand inser jag att jag har räknat fel själv flera gånger i mina egna beräkningar.


Du som räknar kalorier, försöker gå ned i vikt, vill få en bättre uppfattning om vad och hur du ska äta eller du som vill ha tips på nyttiga recept, tryck HÄR och bli medlem! :)

CRAFT träningsbyxor

Eftersom jag både springer och kör spinning flera dagar i veckan numera har mina löpartights från Nike blivit en ny favorit. Smidigt när dom sitter tight och samtidigt är gjorda av ett väldigt bra material ur svettsynpunkt. Föredrar faktiskt att ha dom även på gymmet och när jag är ute och promenerar.

Efter att ha sett bilder och läst om dessa fina byxorna här tänkte jag faktiskt utvidga träningsgarderoben och införskaffa mig ett par jag med.
PR TIGHTS W

Denna typen av byxa är alltså att rekommendera vid olika former av träning! Finns många olika bra märken och modeller men dessa är i alla fall jag mest förtjust i nu :)

LUNCH

Hej!

Är på jobbet idag och eftersom det inte lagades någon mat hemma igår fick jag slänga ihop dagens lunch lite snabbt och lätt.

Idag bestod den av Kesoplättar, både recept och bild kommer från Spark i baken.

Recept:

250 g keso
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
lite salt


Blanda ihop allt, stek i en panna med lite smör. Gör gärna plättarna små så håller de ihop bäst.


4 plättar = 448 kcal.




Lite tankar om mat

Varje vecka är det en kamp mot sötsug, kakor och godis. Varje gång jag står emot känner jag att jag blir starkare och en känsla av välbehag och tillfredsställelse infinner sig. Jag har insett att tillfredställelsen jag känner efter att ha stått emot är 100 gr bättre än tillfredställelsen man känner efter att ha stoppat i sig en chokladkaka som dämpar sötsuget.

Jag gör mitt bästa för att äta nyttigt och sunt på vardagarna men försöker hålla det på en bra nivå utan att det ska behöva gå till överdrift. På helgerna där emot är det fritt fram för godsaker, då äter jag det jag har varit sugen på under veckan. Försöker även här begränsa det till en dag, ibland två. Det är inte alltid lätt med tanke på vilket kak- och godismonster jag i själva verket är, haha.

Jag läste någon stans en riktigt bra mening som har blivit lite av ett motto för mig;

"Man kan ät allt men inte jämt"

Så med andra ord, jag gör mitt bästa för att vara hälsosam, nyttig och röra på mig men alla är vi mänskliga och måste leva och njuta ibland också :) Jag älskar mat och jag skulle aldrig medvetet kunna  skada min kropp genom att sluta äta eller banta på något skadligt sätt. Jag skulle aldrig låta bli att äta mig mätt och jag skulle aldrig avstå från min favoritmaträtt - jag äter hellre och tränar mer.


Snart är det ny vecka

Hej!

Efter ett litet uppehåll under helgen för god mat, vänners sällskap, sovmorgon och lite godis är jag åter tillbaka :)

I fredags stod styrketräning på schemat, körde 3 olika övningar för axlar och 4 st för mage. Avslutade med att förbränna dryga 300 kcal på crosstrainern också, 30 min.

Vilade igår och idag var det dags för ett pass igen. Crosstrainer även idag, 30 min och sen löpning.

Dagens upplägg

5 min gång och 1 min löpning, uppvärmning.

2 min gång
6 min löpning
2 min gång
6 min löpning

Nedvarvning, 5 min gång.

Styrketräning, rygg & biceps

Rygg

Chins

Sittande kabelrodd

En variant på Hyperextensions/hypersträck (med vikt)

Biceps

Preacher curl (med hantel, inte stång)

Skiftande hantelcurl ("hammer" istället)

Har letat förgäves på internet efter en bild och beskrivning över den sista bicepsövningen.. Hur som helst, den som är bekant med ett gym vet förmodligen var en "cable cross" är. Man ställer en bänk på höger eller vänster sida, mot stången. Sätter fast ett vinklat eller rakt handtag i fästet upptill, lägger sig på bänken och drar handtaget neråt, mot huvudet, armarna ska vara i ungefär 90 graders vinkel. Håll kvar en sekund och gå tillbaka upp.


Bild: Google

Dagens löpning

Hej!

Vilade igår eftersom halsen kändes lite konstig och huvudvärken kom och gick under dagen. Idag känns det mycket bättre och jag tränade ett riktigt bra pass på gymmet idag. Styrketräningen kommer upp i ett separat inlägg sen.

Uppvärmning, 5 minuter gång och 1 minut löpning.

3 minuter gång
5 minuter löpning
3 minuter gång
5 minuter löpning

Nedvarvning, gång 5 minuter.

Idag gick jag in i vecka 8, dag 1 enligt träningsschemat och det gick bra. En härlig känsla som vanligt, precis som det ska vara! Det är roligt att träna :)

Bra träningmusik



Mina favoriter just nu (tryck på länken för att lyssna på låten i Spotify eller på Youtube)

Lil Wayne feat. Nicki Minaj - Knockout




Kid Cudi feat. David Guetta - Memories (Armand Van Helden Vocal Club Remix) (Finns på Spotify)



En härlig promenad!

God middag!

Startade dagen med en morgonpromenad på lite drygt 1,5 timme, lite blåsigt men skönt! Vet inte riktigt om jag känner mig bättre eller sämre i halsen idag, börjar känna av lite huvudvärk också. Förhoppningsvis är det bara vätskebrist eller ett tecken på att det strax är dags att äta igen, haha. Får avvakta lite i alla fall med träningen och se hur jag mår sen.

På tal om att promenera är jag riktigt sugen på att utöka min träningsgarderob lite. Jag tror att de flesta har sett reklamen för Reebok's nya skoserie "EasyTone", det har även varit lite skriverier då inslaget fokuserar på en rumpa. Hur som helst så är jag nyfiken på om detta verkligen fungerar och vill så fort som möjligt införskaffa mig ett eget par.


Bild: Reebok


Så här skriver Reebok själva i en reklamannons:


" Här är skon som hottar upp höstpromenaden – och hjälper rumpan att jobba upp till 28 procent mer.

– Jag använder dom hela tiden, säger Bounce-dansaren Jennie Widegren.


En tur på sandstranden är både avkopplande och ansträngande för kroppen – som får jobba ordentligt under promenaden. Reebok Easytone skapar samma känsla i höstrusket – och hjälper dig att bränna fett.

Hemligheten bakom Easytone är två inbyggda bollar, bak på hälen och under främre delen av skon. De passar bäst till vardagsanvändning och till gymmet.


– Ryggen och benen får jobba extra med skorna på. Det är som att stå på en balansplatta, säger Jennie Widegren.

Undersökningar Reebok gjort visar att musklerna i rumpan aktiveras upp till 28 procent mer i Easytone än i vanliga skor.

– Lägg in några knäböj under promenaden också så får du lite extraträning, säger Jennie ".



Hittade precis en artikel om skorna där det rubriceras som "månadens hälsobluff", går att läsa HÄR.


Några timmar senare..

Har jag kört spinnig i 30 min och sprungit på löpbandet. Jag har aldrig riktigt kommit igång med löpningen på allvar, det har fungerat till och från i perioder. Första omgången var när jag tränade inför ett fystest, klarade testet men tog ut mig alldeles för mycket och hade för bråttom innan så fick riktigt ont i benhinnorna. Vilade ett tag och började igen, med samma resultat. Efter det stukade jag foten, har fortfarande lite ont vid vissa belastningar men äntligen kan jag springa igen! Det bästa av allt är att benhinnorna inte gör ont, inte ens lite!

Denna gången intalar jag mig själv att skynda långsamt, det får ta den tid det tar så länge jag inte ger upp och inte får ont. Spinningen började jag med för några månader sen och jag kör 2-3 pass i veckan ungefär vilket har gett otroligt mycket. När jag började springa nu senast så märkte jag en tydlig skillnad, trots att jag var tillbaka på 0 då jag har inte sprungit på väldigt lång tid. Jag är övertygad om att det är tack vare spinningen!

Jag har köpt en bok och läst på en del om löpning nu inför och följer ett program där man ska lära sig att sprina från 0 till 5 km. Eftersom jag är ganska aktiv och rör på mig regelbundet så hoppade jag in i tempot enligt vecka 7, vilket fungerar utmärkt.

Idag var upplägget såhär

Uppvärmning, 5 minuter gång och 1 minut löpning.

2 minuter gång
12 minuter löpning
5 minuter gång
1 minut löpning


Nedvarvning, 4 minuter.

Det roligaste av allt var att jag under tiden kunde öka farten på löpbandet och ändå springa obehindrat, nästan i alla fall. Det var en utmaning men det kändes inte omöjligt, vilket jag har känt ibland. Känslan var helt underbar och jag ville knappt sluta springa, trots att jag var lite trött sen spinningpasset innan. Jag är helt klart nöjd med dagens insats!



Bild: Google

Frukost


2 dl Proviva Hallon/Granatäpple  90 kcal

1 löskokt ägg 70,5 kcal

2 fullkornsmackor 175,5 kcal

tot: 336 kcal


De senaste veckorna har jag ägnat mig åt att räkna kalorier vid varje måltid, inte för att banta utan för att få bättre proportioner på portionerna och kontroll över vad jag faktiskt äter. Jag älskar verkligen pasta och många gånger kunde jag äta en full tallrik med bara snabbmakaroner (det var väldigt länge sen i och för sig, men ändå), vissa gånger åt jag inte ens sallad till maten. Men med tanke på att jag tränar cirka fem dagar i veckan så känns det nästan korkat rent ut sagt att inte bry sig mer än så om vad man äter. Maten som är så viktigt och grunden för hela träningen!

Jag är inte stenhård på decimalen när det gäller att räkna på måltiderna, vissa dagar äter jag mer än andra, men jag vill i alla fall ha en god uppfattning om vad jag stoppar i mig varje dag. Ofta kunde jag överportionera vissa saker helt i onödan, bara för att jag inte visste. Idag vet jag till exempel att 100 gram pasta är mellan 330-350 kcal och kan istället välja andra alternativ som innehåller färre kalorier och mättar bättre.

Det är inte så svårt som man tror, efter ett tag lär man sig med hjälp av ögonmått och vana. Jag har insett att jag inte alltid behöver vara mätt med en uppsvälld mage som följd, utan att det faktiskt räcker att äta lagom och regelbundet var tredje timme, ett äpple eller något annat mellanmål där i mellan.

Det är jättebra att äta nyttig mat och mindre bra att äta onyttig mat, men i slutändan är det faktiskt mängden kalorier man gör av med i förhållande till vad man äter som avgör om man går ner eller upp i vikt. Inkomster - utgifter, plus - minus.


Ingen morgonpromenad idag

God morgon!

Har varit vaken sen klockan ringde 08:00, skulle egentligen gått en morgonpromenad före frukosten som jag försöker göra minst 3 dagar i veckan men känner mig inte helt 100.. Började känna mig lite konstig i halsen i gårkväll och när jag satte mig upp förut kände jag att jag hade huvudvärk. Förhoppningsvis går det över när jag har fått i mig lite frukost.

Förhoppningsvis mår jag som vanligt om en stund och då är det både spinning och löpning som står på dagens schema, både rolig och riktigt skön träning!


Bild: Google

Styrketräning & spinning

Hej!

Har ätit mig mätt och tagit igen mig en stund nu efter dagens träningspass. Idag körde jag bröst och triceps, avslutade träningen med ett svettigt spinningpass på 30 minuter. Innan jag tränade hämtade jag faktiskt lite inspiration till övningarna hos Motimate, som jag skrev om tidigare idag. Jag kör ofta samma övningar på rutin vecka efter vecka, så försöker variera mig lite då och då - ibland med gamla övningar jag inte kört på länge och ibland med helt nya. Den nya för dagen var "omvända pushdowns". Vet inte riktigt vad jag tycker om den än.. det kändes lite konstigt eftersom det var omvänt, men det är kanske bara en vanesak. Vi får se hur det känns imorgon helt enkelt.

Nedan kommer bilder på dagens övningar, tyvärr blev det inte så snyggt eftersom de tecknade illustrationerna inte fanns till alla övningar. (Samtliga bilder är hämtade från Google)


Från vänster och neråt

BRÖST

Flyes i peck deck

Liggande hantelpress

Armhävningar

TRICEPS

Dips på stolar (Obs! Ej på stolar, men samma princip som bilden ovan)

Omvända pushdowns (Obs! Ej omvända på bilden, omvänt = handflatorna framåt istället)

Kickbacks

Liggande tricepspress

Fibrer till frukost

Jag är en person som alltid har ätit mycket och nästan konstant är hungrig eller sugen på något att stoppa i munnen. Okej, lite överdrift kanske lmen det jag vill komma fram till är att jag äter ganska ofta och trots det blir hungrig efter en ganska kort tid. Idag åt jag bland annat fibergröt, alltså havregrynsgröt gjort på fiberberikade havregryn istället för "vanliga".

För att hålla blodsockernivån hyfsat jämn försöker jag äta cirka var tredje timme, dessutom blir jag inte lika hungrig då. Nu har det snart gått närmare fyra timmar sedan jag åt frukost men jag tror att jag har hållit mig mätt fram tills nu just tack vare gröten. Ett bra tips alltså!

Hade lite kanel på idag och 1 dl mjölk till men ska testa mig fram och hitta lite goda och nyttiga alternativ för lite mer smak.


Bild: Tasteline.com

Motimate.se

God förmiddag!

Igår tittade jag runt lite i App store's utbud, jag sökte på "hälsa" och hittade "Motimate", träningshjälp på internet och i mobilen.


"Att hitta rätt samspel mellan träning och kost är viktigt för graden av ditt välbefinnande. Men utan rätt motivation är det en tuff uppgift. För det är lätt att påbörja en förändring, men det kan vara svårt att fullfölja den eftersom det tar tid att ändra en vana. Därför ger vi på Motimate alla de tre stegen: Träning, Kost och Motivation. Vi ger dig dem, i din mobil och på webben. Och tar dig hela vägen, fram till ditt mål!

För dig som har en iPhone har vi utvecklat en applikation som bl.a. ger dig dagens schema, dagens motivationstips, dagens kosttips, övningsbeskrivningar och dagens inköpslista. Mao den information som är väsentlig för din dagliga träning. Du kan t.o.m. spela upp alla våra träningsvideos via mobilen. Sök på motimate i App Store.

Med Motimate i din mobil kan du träna var du än är. Du får helt enkelt en personlig tränare i din mobil oavsett om du är på gymmet, hemma eller ute i löpspåret.
Ladda ner ditt favoritpass eller din löprunda i mobilen och utmana dig själv. Motimates coacher ger dig dagliga tips om träning, motivation och kost. Du får text sms med länk till filmer och dagenstips med Paolo, Elizabeth och Inyang".

Källa:
motimate.se

Jag har precis registrerat mig på hemsidan och har nu möjlighet att använda tjänsten kostnadsfritt i 10 dagar. Personligen tycker jag att det verkar vara en riktigt bra tjänst. Jag ser fram emot nya tips, inspiration och ytterligare motivation!

 

Gå in på www.motimate.se/promo från din iPhone och registrera din e-postadress för att själv testa i 10 dagar.


RSS 2.0